Het boek van Eliane Van Schaik

October 3, 2020 | 2 MIN
Boek-paardenfotografie-eliane-van-schaik

Boek van Eliane Van Schaik:

Romantische paardenfotografie

Het boek van mijn lieve collega, Eliane, had ik meteen gekocht toen ze deze uitgaf. Waarom? Eerst en vooral omdat ze vermeld had dat er ook een hoofdstuk rond ondernemer zijn en personal branding. Anderzijds omdat ik ook heel graag een collega wil steunen.

Algemeen

Het boek is heel mooi en aangenaam op het eerste zicht. Je ziet heel duidelijk haar stijl terug. Ook lijkt het voor mij tijdens het lezen, dat ik haar letterlijk alles hoor vertellen ipv gewoon te lezen. Het is aangenaam en vlot leesbaar, iets groter lettertype is ook voor mij een pluspunt. Het boek heeft voor mij iets net té veel foto’s als vulling, maar is dan ook niet abnormaal voor een fotograaf dat je natuurlijk graag ook je werk wilt delen.

Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan

De Informatie

De “basics” van fotografie in het boek is héél leerzaam! Het is geen standaard fotografie-handleidings-boek, maar wel met alle info die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Waarom zeg ik niet standaard? Omdat het zo mooi en simpel is uitgelegd. Geen moeilijke woorden, to-the-point, duidelijke voorbeelden en niet alle poes-pas die er rond komt waar je toch niets aan hebt. Ze heeft fantastisch werk gedaan met de bijhorende foto's, grafieken en illustraties.

Ondernemen en personal branding

Eliane legt in het boek ook heel wat dingen uit over ondernemen. Dit deel was voor mij het meest interessant. Ik heb er niet echt veel van geleerd, gezien ik zelf ook al een hele tijd bezig ben als zelfstandig ondernemer. Maar het lezen doet beseffen. Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan. Het is zo positief. Ze geeft in het boek iedereen die in een dipje zit, een enorme boost om (terug) aan de slag te gaan. Ook ik heb dit helemaal gevoeld en ben meteen na het uitlezen van het boek deze blog gaan schrijven. Zo inspirerend! Ook personal branding komt aan bod hoe je je eigen visie kan delen met de wereld. Je kan bereiken wat je wilt, zolang je er wel voor wilt werken natuurlijk.

Voor wie?

Ik ben enorm blij met dit boek en deze zal niet meer uit mijn kast weg te denken zijn. Ideaal voor wie wilt starten met fotografie of denkt “vast” te zitten maar ook zeker voor gevorderden die graag inspiratie willen halen uit het boek. Ik ben ook al heel blij om "gewoon" het boek te hebben. Het is een boek die echt met hart en ziel is uitgebracht. Het doet ook heel wat in de setting collega-fotografen, helemaal geen concurrentie verspreiden. Je mag genieten van een ander zijn werk, maar maak jezelf uniek. Dat is ook mijn visie. Zoals Eliane in haar boek vermeld: “Kijk in de spiegel, dat is jouw concurrentie”. Het is een must-have boek voor elke paardenfotograaf!

Wil jij ook haar boek aanschaffen?
Kijk dan zeker op haar website!

Dit is niet gesposord op welke manier dan ook. Ik deel graag mijn ervaringen van wat ik leuk vind om te delen.